Другі стравиСтрави з м'ясаЯк приготувати плов

Плов із свининою в мультиварці

Є багато різних варіацій на тему плову. Кожна господиня має свої секрети. Як правило, плов у нас асоціюється з азіатською кухнею. У кулінарії відомо багато страв, які, зародившись в певному регіоні, потім переступили свої кордони і стали популярними в усьому світі. Однією з таких страв є плов

Ми не знаємо достеменно, коли саме з’явилося це блюдо, відомо тільки, що дуже давно. Вже у 23 столітті були сформовані основні принципи приготування плову. Подібні страви були відомі в Китаї, Індії та інших країнах Близького Сходу, а сам термін, як вважають вчені, перського походження і означає він «рис».

Спочатку прототип плову був чисто вегетаріанською стравою, але вже в стародавні століття був доповнений персами м’ясом. Згадується плов і в літературних джерелах. Так, у відомому арабському епосі «Тисяча і одна ніч» рис з м’ясом і спеціями вперше згадується, як святкову страву.

Зараз пловце не тільки святкове блюдо, але і повсякденне. Багато в чому, звичайно, це завдяки нашим кухонним помічникам. Зокрема, мультиварка прекрасно замінить чавунець або казанок, який часто використовують в автентичній кухні. Сьогодні у нас плов зі свининою в мультиварці. Звичайно, справжній азіатський пловце справжній витвір кулінарного мистецтва. Ми ж, дещо спростили і наблизили його до наших традицій. Так, замість баранини часто використовуємо більш звичні для нас свинину, яловичину або курку.

Складові: Рис 350 г, м’ясо 650 г, вода 5 склянок, морква 0,5 шт., Цибуля 1 шт., Часник 4 зубчики, сіль за смаком, томатна паста (з верхом) 3 ст. ложки, лавровий лист 2 шт., перець за смаком, хмелісунелі 0,5 ч. ложки, приправа до м’яса 0,5 ч. ложки, каррі за смаком.

Як приготувати плов зі свининою в мультиварці

Етапи приготування:

1) Підготуємо інгредієнти: цибуля, морква, часник. У мене цибуля двох видівялтинський фіолетовий і звичайний ріпчатий. Моркву наріжемо тонкою соломкою, часникна половинки або 4 частини.
2) М’ясо наріжемо шматочками, складемо в мультиварку разом з цибулею і морквою (часник поки не кладемо), додаємо рослинне масло. Смажимо на програмі «Жарка», помішуючи, поки м’ясо злегка не обсмажиться.
3) Ось такі спеції ми будемо використовувати для плову. Куркума додасть нашому страві приємний жовтуватий колір.
4) Потім додамо рис, томатну пасту, спеції, лавровий лист, часник.
5) Додамо воду, посолити за смаком. Я додала трохи більше половини великий ложки.
6) Поставимо варитися плов зі свининою в мультиварці на програмі «Гасіння» 1 годину.
7) В кінці додамо зелень.

Хочете отримати більше дізнатись про те, як приготувати плов та вразити своїх близьких? Підписуйтесь на оновлення українського порталу Social Media News, додавайтесь у соціальних пережах та отримуйте свіжі рецепти щодня!

Тег
Показати більше

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button