Другі стравиСтрави з м'ясаСтрави з рисомЯк приготувати плов

Як приготувати смачний плов в духовці

Плов – це знамените блюдо, яке вважається національним в багатьох державах світу. Як правило, основу плову завжди становить рис, ну, а іншим не менш важливим інгредієнтом виступає м’ясо – свинина, яловичина, курка. Замість м’яса використовують навіть рибу, можуть також додавати бобові культури.

Напевно, кожен з нас звик найбільше готувати цю страву на плиті, але сьогодні ми будемо робити плов в духовці. Він вийде дуже ніжним, соковитим і ароматним.

Складові: М’ясо 400-500 г, рис 1 стакан (повний), морква 2 шт., Цибуля ріпчаста 1 шт., Часник 3 зубчики, перець чорний мелений за смаком, сіль за смаком, олія соняшникова для смаження, приправи за смаком, вода близько 3 -х склянок.

Як приготувати плов в духовці

1) Рис промити під проточною водою кілька разів, щоб вона була прозора. Залити водою і залишити, поки буде готуватися м’ясо.

приготування плову

2) Для плову використовуємо свинину, відмінно також підійде і яловичина або ж куряче філе. На сковорідку з соняшниковою олією покласти заздалегідь порізані шматочки м’яса (розміром близько 2х2 см). Смажити на середньому вогні. Якщо ви вирішили готувати плов з куркою, то врахуйте, що це м’ясо готується набагато швидше і обсмажувати його треба менше за часом.

приготувати плов

3) Тим часом, поки м’ясо томиться на сковорідці, приготуємо овочі. Цибулю і моркву очистити і помити. Порізати цибулю кубиками, моркву натерти на крупній тертці.

пло готування

4) Коли з м’яса зійде рідина, добре його обсмажте, щоб воно злегка зарум’янилося, слідом додати цибулю, обсмажити близько 5 хвилин.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ПЛОВ

5) Далі додати моркву і також обсмажити буквально 5 хвилин.

ГОТОВКА ПЛОВУ

6) М’ясо добре посолити, поперчити і додати суміш натуральних приправ. Коли м’ясо з овочами добре обсмажені, можна відключати газ.

876

7) Викласти отриману масу зі сковорідки в чавунну каструлю (виберіть таку, щоб метал не був тонким). Покласти сюди ж часник, цілі зубчики очищені.

иап

8) З рису злити воду і викласти його по всьому діаметру каструлі. Зверху злегка посолити.

9) Залити водою, щоб вона була десь на два пальці вище рису (близько 3 склянок води).

plov

10) Каструлю накрити кришкою або ж фольгою, тоді плов в духовці не буде підсихати зверху і вийде досить м’яким. Надіслати все в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку, готувати протягом 1 години.

11) Готовий плов витягнути, зняти фольгу і перемішати ложкою, зубки часнику бажано прибрати. Ось і все, ароматний плов готовий, тепер можна насолодитися ніжним смаком і ароматом плову з духовки. Всім смачного!

654645

Хочете отримати більше дізнатись про те, як приготувати плов та вразити своїх близьких? Підписуйтесь на оновлення українського порталу Social Media News, додавайтесь у соціальних пережах та отримуйте свіжі рецепти щодня!

Тег
Показати більше

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button